Teatrul „Katona József” din Kecskemét în județul Harghita

Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc,

2018.06.19 19:00

2018.06.21 21:30

Cultură

2018-06-18 11:32

 La invitația Consiliului Județean Harghita Teatrul „Katona József” din Kecskemét se va prezenta în județul Harghita. Comedia excepțională ”Fără leac împotriva familiei” de Ray Cooney va fi prezentat marți, 19 iunie de la ora 19.00 în sala mare a Teatrului Studio Figura din Gheorgheni, miercuri, 20 iunie, de la ora 19.00 în sala mare a Teatrului Municipal „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc, cât și joi 21 iunie, de la ora 19.00 în sala mare a Teatrului ”Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc.  

Piesa ”Fără leac împotriva familiei” este o comedie cunoscută al dramaturgului Ray Cooney, unul dintre cei mai apreciați scriitori ai genului. Această comedie prezintă acel moment din viața omului în care este nevoit să decidă: își asumă un scandal care pune în pericol atât cariera sa, cât și viața familială, ori încearcă să scape cu ajutorul unor minciuni.

Cseke Péter, directorul teatrului ”Katona József” pe marginea turneului din județul Harghita a declarat următoarele: „Teatrul „Katona József” din Kecskemét după succesul turneului din anul trecut urmează să aibă o nouă prezentare în județul Harghita. Relația dintre cele două județe are un istoric mai îndelungat între altele în domeniile sănătății și a turismului, la această tradiție a asociat și teatrul din Kecskemét în anul 2017, pe urma căruia publicul teatrelor „Csíki Játékszín”, ”Tomcsa Sándor” și Figura a putut să vadă comedia Boeing, Boeing. Dorim continuarea acestei bune relații și să transportăm buna dispoziție în județul Harghita cu prezentarea spectacolului Fără leac împotriva familiei de Ray Cooney, pe care jucăm începând cu revelionul anului 2016 cu un succes neînfrântat.”

Comedia regizată de Szerednyey Béla și Cseke Péter are în rolurile principale pe Cseke Péter, Kiss Zoltán, Magyar Éva, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László și Kiss Jenő. Decor: Szlávik István, costume: Garics Krisztina, asistent regie: Frigyesi Tünde. Lungimea spectacolului: 120 minute cu o pauză.

Organizatorii turneului din județul Harghita: Consiliul Județean Harghita, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc, Teatrul ”Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc, Teatrul Studio Figura din Gheorgheni. 

Hagyomány © 2010 - 2018 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb