Serată literală și muzicală în ziua limbii maghiare

Odorheiu Secuiesc

2017.11.13 18:00

2017.11.13 19:00

Cultură

2017-11-09 12:39

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita împreună cu Consiliul Județean Harghita în fiecare an se alătură serbării zilei limbii maghiare. Anul acesta în organizarea instituției noastre va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în sala ”Szent István” al Primăriei Odorheiu Secuiesc pe data de 13 noiembrie, orele 18.00 o serată de recital muzical cu titlul ”În limba maternă a sufletului” prezentat de actorul Bogdán Zsolt și de pianistul Csíky Boldizsár jr. Evenimentul este parte integrantă a programului Festivalului Cameral organizat de  Asociația G. din Odorheiu Secuiesc.

Doi interpreți excepționali – actorul Bogdán Zsolt și pianistul Csíky Boldizsár jr. – vor chema în limba maternă a spiritului spectatorii orașului Odorheiu Secuiesc. Poezie și muzică într-o interpretare unică însoțit de compilație muzicală realizată de Csíky Boldizsár, tatăl.

În program:

Poeme de József Attila, Ady Endre, Pilinszky János, Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Szép Ernő, Dante, Arszenyij, Tarkovsszkij, Székely János.

Repertoar muzical: Liszt: Sonet Petrarca; Chopin: Valsul F-dur;: B moll Intermezzo de Brahms; Etude H dur de Szkrjabin; Valsul A mol de Chopin; Etude Cis dur de Szkrjabin; The Man I Love Gershwin; Andante și Zece piese ușoare compuse de Bartók Béla.

Evenimentul cu intrare liberă  a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu Primăria Orașului Odorheiu Secuiesc și Asociația G.  

 

 

Hagyomány © 2010 - 2018 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb