Să cunoaştem tradiţiile din vremea regelui Sf. Ladislau cu ocazia Zilei Copiilor

Valea lui Pavel

2017.06.01 09:00

2017.06.01 15:00

Cultură

2017-05-29 10:01

Pe data de 1 iunie 2017 elevii din localităţiile Valea lui Pavel şi Fântâna Brazilor participă la un program medieval de informare şi prezentare a tradiţiilor medievale din vremea regelui Sf. Ladislau organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, în localitatea Valea lui Pavel. Evenimentul realizat cu sprijinul Consiliul Judeţan Harghita cu ocazia Zilei Copiilor face parte din programul anual comemorativ Sf. Ladislau şi este parte integrantă a programului a Zilelor Judeţului, ediția a XIII-lea,  desfăşurată între perioada 25 mai şi 4 iunie.

Anul 2017 a fost declarată de secretariatul de stat naţional-politic al Ungariei An comemorativ a Sf. Ladislau cu ocazia comemorării a 940 de ani a urcării pe tron a regelui cavaler, precum și comemorarea a 825 de ani a canonizării acesteia. Scopul anului comemorativ este atragerea atenţiei asupra faptului că regele Sf. Ladislau a unit naţiuniile europei centrale în spiritul valorilor creştine. Centrul nostru organizează în cursul anului mai multe programe legate de Sf. Ladislau alăturând astfel programelor anului comemorativ.
Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Copiilor începe la ora 9 în curtea şcolii din localitatea Valea lui Pavel. Asociaţia „Arany Griff Rend” sub conducerea dl.-lui Sashalmi-Fekete Tamás prezintă o gamă largă de spectacole şi ateliere medievale: heraldică, port şi dans medieval precum şi demostraţii de luptă şi armament din vremea regelui Sf. Ladislau. Vă aşteptăm cu drag pe cei interesaţi!

 

 

 

Hagyomány © 2010 - 2018 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb