Ne amintim de evenimentele din 1848

Odorheiu Secuiesc

2017.02.15 12:00

2017.03.31 16:00

Cultură

2017-02-20 13:04

Instituţia noastră îşi asumă un rol important şi anul acesta în organizarea programelor de comemorare cu ocazia evenimentelor din 1848-49. Propunem următoarele evenimente: o campanie inedită desfăşurată pe pagina de socializare Faceebok a instituţiei, program de comemorare şi bal tradiţional organizat în parteneriat, depunere coroană şi prezentare steaguri revoluţionare din 1948.

Între 15 februarie şi 15 martie am lansat o campanie inedită pe Facebook sub numele FFF pentru a conştientiza evenimentele din 1848-49, cu scopul de a stări curiozitatea şi interesul oamenilor de cele întâmplate şi, nu în ultimul rănd, pentru întărirea conştiinţei naţionale. În cursul campaniei pe Faceebok recomandăm zilnic câte o publicaţie, în care se poate citi mai de larg despre evenimentele revoluţiei din 1948-49.
Pe lângă recomandarea publicaţiilor instituţiei oferim informaţii despre formaţiile de fanfară şi asociaţiile de călăreţi din judeţ ca ajutor în organizarea evenimentelor comemorative. Campania a început cu recomandarea publicaţiei cu titlul „A székelység története” (Istoria Secuimii), unde putem găsi un capitol despre aspectele secuieşti a evenimentelor din 1848-49 din studiul istoricului Kádár Gyula. Cartea încă este disponibilă la sediul instituţiei.

Pe data de 11 martie Asociaţia Etnokultúra şi instituţia noastră organizează un programul de comemorare şi un bal tradiţional ţinut în satul Andreeni, comuna Avrămeşti. Programul cultural cuprinde recitaluri de poezii, spectacol de muzică populară, cântece ostăşeşti interpretate de ansamblu popular tradiţional. Reprezentantul instituţiei Dl. P. Buzogány Árpád va prezenta următoarele publicaţii: Székelység története (Istoria Secuimii), Népviseletek Haáz Ferenc Rezső akvarelljein és ceruzarajzain – képeslapgyűjtemény (Colecţie de cărţi postale pe tema portului tradiţional secuiesc), şi revista Örökségünk (Moştenirea) cu numerele relevante. Festivitatea se încheie cu un bal tradiţional. Partenerii instituţiei în organizarea festivităţii sunt Primăria din comuna Avrămeşti şi Asociaţia Etnokultúra.

Pe data de 15 martie vom participa la ceremonia comemorativă din Odorheiu Secuiesc. În acelaşi timp la sediul instituţiei va avea loc o expoziţie şi o prezentare a steagurilor revoluţionare din 1848, împreună cu publicaţiile cu caracter şi cuprins revoluţionar. Acest material expus vă recomandăm prima dată tinerilor, grupurilor, claselor şcolare ca parte a programului Şcoala Altfel. Accesul la expoziţie este posibilă pănă la sfârşitul lunii martie cu înregistrare prealabilă.

Vă aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi la programele de comemorare organizate cu prilejul de ne aminti de revoluţia din 1848-49.

Hagyomány © 2010 - 2018 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb