La Galopiada Secuiască se va prezenta zona Ciucului

Moacşa

2017.07.15 10:00

2017.07.15 18:00

Cultură

2017-07-11 09:32

Pe data de 15 iulie la evenimentul Galopiada Secuiască, desfăşurată pe data de 14-16 iulie la Pivniţele Mari, lângă Sfântu Gheorghe, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita va oferii un program cultural tradiţional din zona Ciucului. Instituţia subordonată al Consiliului Judeţean Harghita îmbogăţeşte programele culturale al evenimentului cu programe culturale de tradiţii populare.

Sub umbrela Centrului Judeţean va avea loc un program cultural compus din dans popular şi muzică populară: ansamblul „Vadrózsa din Sâncrăieni prezintă dansuri populare din zona Ciucului de Sus. Cei interesaţi de a învăţa câte un pas de dans sau un cântec sunt aşteptaţi aici. Pe lângă acestea oferim spre cumpărare cărţi editate de instituţia noastră, dar pregătim şi o incursiune în peisajul gastronomic al zonei unde puteţi gusta mâncare tradiţională din zona Ciucului.

Finanţatorii programelor sunt Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna şi Consiliul Judeţean Harghita. În realizarea programului cultural colaborăm cu „Asociaţia Csíkszentkirályért” din Sâncrăieni.     

Hagyomány © 2010 - 2018 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb