Expoziţie de fotografii documenatere şi prezentare de carte cu ocazia Zilei Culturii Maghiare în localitatea Plăieşii de Jos

Plăieşii de Jos

2018.01.19 19:00

2018.01.19 21:00

Cultură

2018-01-16 12:56

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita şi Primăria comunei Plăieşii de Jos organizează cu ocazia Zilei Culturii Maghiare o expoziţie şi prezentare de carte. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, vineri, 19 ianuarie, 2018,  la Casa de Cultură a comunei Plăieşii de Jos.

Expoziţia intitulată Pe urmele lui Orbán Balázs în Valea Ghimeşului prezintă imagini alese de către fotograful instituţiei, Balázs Ödön din materialul realizat cu ocazia taberelor fotografice din anul 2017. Fotografiile expuse reprezintă peisajul specific zonei Ghimeşului şi pe oamenii agricultori care îl reprezintă prin viaţă lor de zi cu zi.  Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii ianuarie. La evenimentul de deschidere elevii din comuna Plăieşii de Jos vor prezenta un program cultural.

Publicaţiile instituţiei vor fi prezentate de către dl. P. Buzogány Árpád, consultant artistic al istituţiei. În ultima vreme instituţia a publicat mai multe publicaţii pe teme etnografice şi de istorie populară locală din care cu acestă ocazie vor fi prezentate opt publicaţii alese publicului  din Plăieşii de Jos.

Vor fi prezentate următoarele publicații: volumul „Istoria Secuimii”, volumul de studii „Mai mulţi ochi văd mai multe, calendar de perete cu desenele lui Haáz Ferenc Rezső, volumele de studii etnografice ”Gustul vieții”, şi  „Mod de viaţă tradiţională de zi cu zi”, albumul fotografic „Prin ochii lui Orbán Balázs… 2010–2013, album foto-documentar, „15 ani esenţiale în fotodocumentare” precum şi colecția de cărți poștale intitulat ”Porturi populare pe imaginile lui Haáz Ferenc Rezső”.

Hagyomány © 2010 - 2018 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb